Nieuwe adem voor verstopte vloer

Na ruim honderd jaar trouwe dienst weggestopt worden onder een dikke laag linoleum. Het overkwam de parketvloer aan de Straatweg in Rotterdam. Dankzij de nieuwe bewoners haalt hij nu weer opgelucht adem.

De zorgstichting, die het pand in gebruik had, heeft waarschijnlijk uit praktisch oogpunt of bezuiniging gekozen voor de lagen linoleum. De eiken parketvloer (gelegd in 1914) was dan ook bijzonder goed verstopt.

Hij kwam te voorschijn als mooi cadeau voor Ashley en Marc, de nieuwe bewoners. Zij kozen dan ook zonder twijfel om de houten vloer weer onderdeel te maken van hun Gemeentelijke monument.

Hoelang de vloer er zo heeft bij gelegen is onduidelijk. De vloer was er in elk geval niet blij mee. Flink gehavend kwam hij onder het gespijkerde linoleum vandaan. Delen bij de schouw en de vroegere ensuite deuren ontbraken.

Johan heeft er met veel geduld echt een kunstwerkje van gemaakt.

Ashley en Marc, eigenaren

In de meer dan honderd jaar oude vloer was een bijzondere vlamwerking te zien in het hout. Meesterparketteur Johan Zwartbol zocht daarom voor elke plek met de hand het juiste eiken- en notenhout (voor de bies) uit.
“Bij de schouw heelde hij de vloer aan in het originele patroon. Maar voor de ensuite heeft hij echt een bijzonder mosaïk voor ons gemaakt” vertelt Ashley “Ja, dat is zelfs nog mooier geworden, dan we hadden durven hopen. Echt een kunstwerk in de vloer” vult Marc intens gelukkig aan.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: 06 - 52 30 44 73
Mail: info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

Het idee ontwikkelde zich gaandeweg tijdens de restauratie van de parketvloer. “De kunst is om het hout perfect imperfect te leggen. Want je legt het wel in een oude vloer hè. Daar moet je je naar voegen.” En zo dicteerde de oude vloer elk stukje hout dat erbij kwam of vervangen werd.
En die imperfecte kieren? Die werden daarna weer perfect gestopt en bijgekleurd door Johan.

Johan heeft zoveel liefde en geduld in de vloer gestopt, maar ook in ons.

Ashley en Marc, eigenaren

“De werkzaamheden begonnen precies een dag na de geboorte van onze baby. Omdat we woonden in het appartement op de tweede verdieping, hadden we geen last van Johan, maar juist gemak. Hij nam tijdens zijn werk pakketjes voor ons aan en was ook een vriendelijke gastheer voor ons kraambezoek. Dat was echt super fijn.”

De vloer werd na restauratie geschuurd en afgewerkt met een plantaardige wax die het natuurlijke karakter van het hout benadrukt. Wij kunnen niet wachten tot de eerste babystapjes daarop worden gezet. Dat luidt weer een nieuw hoofdstuk in voor een vloer met een lange historie. 

Een complete vloer met vijf man in slechts een week restaureren. Het klinkt onwerkelijk, maar de mannen klaarden het huzarenstukje.

Heeft u ook speciale wensen voor uw vloer?

Voor ons is geen uitdaging te groot. Met gebruik van eeuwen oude technieken brengen we ook úw vloer opnieuw tot leven.

of stuur een e-mail naar info@mapleleafvloeren.nl