Monumentale B&B met vloerverwarming

Als je B&B De Cleijne Nagtegael binnen stapt, valt je oog meteen op een immense muurschildering. Een replica van een schilderij van Aelbert Cuyp. Dit pand aan de Dordste Nieuwe Haven bleek namelijk de geboortegrond te zijn van de kunstschilder. “Daar kwamen we achter toen we het pand in 2020 betrokken.” vertelt eigenaar Yvonne.

En de vloer? Die valt eigenlijk helemaal niet op. Die lijkt gewoon te horen bij dit gemeentelijk monument. Ook al ligt hij er nog maar net. Maar dat maakt hem dus juist bijzonder.

Wat wél opvalt zijn je lekker warme kousenvoeten op de vloer. Dankzij de vloerverwarming die verstopt zit onder de eiken parketvloer.

“Vloerverwarming en parket gaan prima samen.” meesterparketteur Johan Zwartbol zou het het liefst van de daken schreeuwen. “Zodra de vloer hier voldoende was gedroogd na de verbouwing, zijn we begonnen. We gebruiken bij vloerverwarming een speciale eiken ondervloer die de warmte beter doorgeeft.”

En onder de vloer zitten twee Fidboxen verstopt. Die meten continu de temperatuur en luchtvochtigheid van de vloer. Via een app op je telefoon houd je zo de vloer in de gaten. De app geeft een waarschuwing als er iets aan de vloerverwarming moet veranderen. Mooi technisch vernuft in zo’n oud pand.

Vloerverwarming en parket gaan prima samen.

Johan Zwartbol, meesterparketteur

De keuze voor de vloer was snel gemaakt. “Toen Johan met de stalen bij ons langs kwam, vonden we deze meteen heel mooi.” zegt Yvonne. Binnen een kwartier wisten zij en man Rob dan ook zeker dat dit hem moest worden. Alhoewel de zwarte bies er later nog uit ging.

Dat gebeurde nadat de vloer droog gelegd was om de juiste lijnen te bepalen. Een standaard procedure van Johan.

“We zagen toen dat die bies het toch minder ruimtelijk maakte” vertelt Yvonne “dus die hebben we er toen uitgelaten. Dat was geen probleem voor Johan.”

En zo ontstond het verhaal van een nieuwe parketvloer in een eeuwen oud pand met bijzondere historie. Een eiken visgraat, afgewerkt met twee-componenten olie. Dagelijks belopen door nieuwe gasten van de bijzondere boutique bed & breakfast én door spontane bezoekers, die graag de replica van het schilderij van Aelbert Cuyp even willen bekijken.

De geboortegrond van de kunstschilder zal door de vloer de komende jaren worden opgezogen. Evenals de voetstappen van al die bijzondere mensen die langs komen.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: 06 - 52 30 44 73
Mail: info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

Johan is een vakman. Een leuke vent: eerlijk en direct

Yvonne van Wingerden, eigenaar B&B ‘De Cleijne Nagtegael’

En dat fascinerende deurtje in het schilderij? Aan het einde van het gesprek bleek, dat dat de geheime doorgang is naar de privé woning van Yvonne en Rob.

Een complete vloer met vijf man in slechts een week restaureren. Het klinkt onwerkelijk, maar de mannen klaarden het huzarenstukje.

Heeft u ook speciale wensen voor uw vloer?

Voor ons is geen uitdaging te groot. Met gebruik van eeuwen oude technieken brengen we ook úw vloer opnieuw tot leven.

of stuur een e-mail naar info@mapleleafvloeren.nl

Meer vloerverhalen...