Met parket kan alles

Sommige vloeren liggen letterlijk al eeuwen. Ze hebben de tand des tijds doorstaan, maar soms wel met gaten en scheuren tot gevolg.

Uw monumentale parketvloer koesteren we. Zelfs als hij door de meeste mensen al is afgeschreven. Wij blazen elke vloer met ambachtelijk meesterschap nieuw leven in.

Bij de restauratie van uw vloer maken we altijd samen met u de afweging op welke manier we hem restaureren.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: +31 6 - 52 30 44 73
info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

Restauratieladder

Schade aan historisch parket kan op veel manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door verandering in binnenklimaat, gebruik van verkeerde materialen of gewoon door het gebruik. We kijken altijd eerst naar de oorzaak en bepalen daarna samen met u hoe we de vloer het beste kunnen helpen. Daarbij gebruiken we de restauratieladder van stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg.

Conserveren en onderhoud

Is uw monumentale parketvloer nog kwiek? Dan doen we er alles aan om hem het beste te geven voor de komende jaren.

We scheppen de voorwaarden om uw vloer zo goed mogelijk te behouden en beschadigingen te voorkomen.

We zetten bijvoorbeeld losse delen vast en herstellen kleine aantastingen. De vloer is u dankbaar, dat u er op tijd bij was.

 

Repareren

Al heel wat vloeren hebben we kunnen redden van de sloop. We vinden het zonde om parket van soms eeuwen oud zomaar weg te gooien. Want met een nieuwe vloer verdwijnt de ziel uit het pand.

We vervangen beschadigde delen met oud hout. Daarvoor hebben we een speciale opslag met historisch hout. Dat tast het beeld niet of nauwelijks aan. De rest van de vloer blijft gewoon liggen, met de piep en kraak geluiden die daarbij horen. 100% karakter. 

 

Kopieren

Soms is de monumentale vloer al te ver heen en moeten we drastischer ingrijpen. Bijvoorbeeld als de bitumen waar parket vroeger in werd ‘gelijmd’ is verdroogd. We verwijderen de delen dan stuk voor stuk en nummeren deze. Na het schoonmaken verlijmen we de historische puzzel op een moderne ondervloer.

Weten wat de mogelijkheden voor uw vloer zijn? Bel ons!

Maak een afspraak

met meesterparketteur Johan Zwartbol

Uw vloer wil ik zien, voelen en beleven. Daarom kom ik (vrijblijvend) langs daar waar hij ligt, óf waar hij moet komen.

Op deze manier kan ik het beste advies geven en daar zal uw vloer u straks dankbaar voor zijn! Neem nu contact op voor een afspraak.