Rammelende planken

In het monumentale woonhuis aan de Rapenburg in Leiden lagen de houten vloerdelen los doordat de teer na 123 jaar was uitgedroogd. Het huis werd gebouwd in 1893. Heel wat generaties hebben de originele parketvloer onder de voeten gehad.

Nu werd het tijd voor het Leids Universitair Fonds om de vloer te mogen bewandelen. Maar eerst mocht meesterparketteur Johan Zwartbol aan de slag om de monumentale vloer nieuw leven in te blazen.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: 06 - 52 30 44 73
Mail: info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

“In die tijd legde men parket als een soort dakdekker. In de warme teer.” vertelt Johan Zwartbol “Daarom moesten eerst alle houtdelen worden schoongemaakt.” Daarvoor werden de houten delen stuk voor stuk losgehaald en genummerd. 

Een nieuwe vloer is vaak goedkoper. Maar dit hout ademt zoveel meer ziel uit.

Johan Zwartbol, meesterparketteur

Na het schoonmaken kon zo elk stukje hout weer op zijn oorspronkelijke plek worden teruggeplaatst. Nu met hedendaagse lijm op een nieuwe ondervloer. Klaar om opnieuw sfeer bepalend te zijn in het monumentale pand. 

Een complete vloer met vijf man in slechts een week restaureren. Het klinkt onwerkelijk, maar de mannen klaarden het huzarenstukje.

Heeft u ook speciale wensen voor uw vloer?

Voor ons is geen uitdaging te groot. Met gebruik van eeuwen oude technieken brengen we ook úw vloer opnieuw tot leven.

of stuur een e-mail naar info@mapleleafvloeren.nl