Een puzzel van honderd jaar oud

In 2007 belandde een parketvloer met een indrukwekkende historie in de kelder van Villa Oud Walenburg. De aannemer van de restauratie van het rijksmonument had hem daar opgeslagen, maar ging failliet. 

De villa werd gebouwd in 1908 in Uhm 1800 stijl op de plek van de voormalige ‘buitenplaats Walenburch’ uit de zestiende eeuw. Dat gebeurde in opdracht van een houthandelaar en naar ontwerp van architect Eduard Cuypers. In 1919 werd de villa verkocht aan de zusters dominicanessen van Voorschoten en werd uitgebreid met een klooster. 

Met die geschiedenis letterlijk in zijn handen mocht meesterparketteur Johan Zwartbol met het eikenhout in de kelder de mooiste restauratiepuzzel van zijn leven maken. Deze monumentale vloer zag opnieuw het licht.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: 06 - 52 30 44 73
Mail: info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

“De meer dan 15 duizend vloerdelen lagen ongenummerd in de kelder.” vertelt Johan Zwartbol. De nieuwe aannemer zou de klus enkel krijgen als hij ook de vloer kon laten herstellen. Daarvoor werd Maple Leaf gevraagd. “Dat huzarenstukje durfde ik wel aan” zegt Johan nuchter.

Elk stukje eikenhout ademde de geschiedenis van de villa

Johan Zwartbol, meesterparketteur

De vloer werd stukje voor stukje los op de nieuwe ondervloer gelegd. Na tien weken was de gehele puzzel weer compleet. Het monumentale hout is daarna met hedendaagse lijm bevestigd, geschuurd en afgewerkt. Klaar om opnieuw honderd jaar geschiedenis uit te ademen in het rijksmonument. 

Een complete vloer met vijf man in slechts een week restaureren. Het klinkt onwerkelijk, maar de mannen klaarden het huzarenstukje.

Heeft u ook speciale wensen voor uw vloer?

Voor ons is geen uitdaging te groot. Met gebruik van eeuwen oude technieken brengen we ook úw vloer opnieuw tot leven.

of stuur een e-mail naar info@mapleleafvloeren.nl