Onder prinsen voeten in Kasteel Bourvigne

Stammend uit de zestiende eeuw is het verhaal van deze eiken vloer lang en indrukwekkend. Sinds de zeventiende eeuw liepen er acht paar Oranje prinsenvoeten over de vloer. In 1637 was het het hoofdkwartier van Frederik Hendrik tijdens de belegering van Breda om een einde te maken aan de Spaanse overheersing.

En die vloer schreeuwde om restauratie. De tand destijds had hem flink geraakt. Dit houten monument had een flinke dosis liefde en aandacht nodig om er weer bovenop te komen.

Vloeruitdaging?

Wij gaan hem voor u aan!

Bel: 06 - 52 30 44 73
Mail: info@mapleleafvloeren.nl

Wij werken door heel Nederland
(en zelfs daarbuiten...)

De basisregel van restauratie van een parketvloer door meesterparketteur Johan Zwartbol is simpel: “Ik gooi geen splinter monumentaal hout zomaar weg. Elk stukje vloer verdiend het om te blijven leven”. En zo gebeurde het ook in Kasteel Bourvigne. Delen van de begane grond vloer die verloren gingen werden aangeheeld.

Ook als kost het veel tijd. Monumentaal hout hoor je niet te slopen. Nooit.

Johan Zwartbol, meesterparketteur

Kopieren

Op de verdieping was geen parket meer aanwezig. Om de sfeer in het kasteel te herstellen werd daar op traditionele wijze een kopie gemaakt van de monumentale vloer beneden. 

Een complete vloer met vijf man in slechts een week restaureren. Het klinkt onwerkelijk, maar de mannen klaarden het huzarenstukje.

Heeft u ook speciale wensen voor uw vloer?

Voor ons is geen uitdaging te groot. Met gebruik van eeuwen oude technieken brengen we ook úw vloer opnieuw tot leven.

of stuur een e-mail naar info@mapleleafvloeren.nl